top of page
  • Фото автораBright

Курси англійської з носієм мови: «так» чи «ні»?


learn_english_with_native_speaker_in_kyiv

Англійська — міжнародна мова бізнесу, науки та мистецтва. Прагнучи вивчити її досконало і знайти найкращих викладачів, звертаємося до інтернет-пошуковика, проте одержуємо 187 тисяч результатів за одним тільки запитом «курси англійської з носієм у Києві». Чому?


Побутує думка, ніби справжніми знавцями мови народжуються, що її переймають з молоком матері, народними звичаями й культурними традиціями. Цей аргумент є доволі вагомим, безперечно, але не ультимативним. Його неспростовність похитнеться тоді, коли з-за сусіднього столика пролунає: «Не уявляю каву без сахара!» Українці полюбляють розмовляти суржиком, чи не так? 😅

Народитися в англомовній країні ≠ Бути носієм бездоганної англійської


Камерун, Ямайка, Сінгапур і Філіппіни — деякі з 59 країн, у яких англійська визнана офіційною мовою, та зачекайте… Філіппінці продовжують користуватися тагальською, а в Ямайці поширена креольська. Подібне співіснування неодмінно супроводжується появою нових діалектів й унікальних акцентів, а тому відшукати істинних носіїв 🇬🇧 серед мешканців згаданих держав нелегко. Ба більше, різноманітними говірками: вельськими, шотландськими та купою інших — похизуватися може навіть туманний Альбіон.

Який саме native speaker?


Людина, спроможна підтвердити власні професійні здібності. Такі сертифікати, як-от: TEFL, TESOL та CELTA — дають змогу навчати англійської за кордоном і, майте на увазі, викладати її учням із різним рівнем знань.


Це дійсно корисна порада, бо, пробачте за скромність 😇, аналогічним чином обирає вчителів Bright. Усі фахівці школи — українці та іноземці — мають вищезазначені документи і щонайменше 3-річний досвід роботи.


Якщо ж шукаєте, скажімо, незалежного репетитора, будьте пильними: діставати користь повинні саме ви.


advantages_and_disadvantages_of_learning_english_with_native_speakers


Особливості вивчення англійської з носієм мови


Початковий рівень знань і сфера діяльності учня, а також громадянство викладача — фактори, що визначають доцільність навчання з носієм. Найпомітнішого результату досягне той, хто бажає:

  1. Досконало вимовляти слова та окремі комбінації букв (наприклад, банальну «th»).

  2. Зробити мовлення «живим», не порушуючи граматичні правила.

  3. Інтуїтивно розуміти іноземних співрозмовників, легко перемикатися між абсолютно різними темами.

  4. Професійно виголошувати промови, ситуативно підбираючи наголоси й інтонації.

  5. Краще пізнати звичаї та культуру інших країн — урізноманітнити мовлення, засвоївши мудрі вислови і барвисті ідіоми.

  6. Спілкуватися виключно з представниками типових англомовних держав: Австралії, Великої Британії, США й інших.

Чи потрібен вам native speaker?


Ніде правди діти, коли знань бракує, допомога носія може виявитися непомітною: перш ніж позбутися акценту, дізнатися про етичні норми спілкування, слід оволодіти основами англійської. Місцевий, але надзвичайно талановитий викладач докладе усіх зусиль, аби поліпшити граматичні й орфографічні навички учня, збагатити його лексичний запас і підняти вимову на якісно вищий рівень. Не сумнівайтеся, кваліфікований спеціаліст завжди пояснить незрозуміле, наведе вдосталь прикладів чи поставить навідні запитання.


Крім того, більшість людей опановує англійську для спілкування з такими ж «неносіями», як і вони самі. Наприклад, аби нешаблонно похвалити учасника міжнародної конференції за влучний коментар, достатньо використати ідіому «the best thing since sliced bread», проте її навряд чи зрозуміє кожен присутній.


Зрештою, вивчення англійської — справа індивідуальна: хтось прагне до найвищих висот, а когось влаштовує проста й передбачувана global English. Лише проведіть невеличке внутрішнє розслідування, беручи до уваги наведені твердження, і невдовзі.... Впевнені, невдовзі ви заговорите найчистішою англійською, що коли-небудь чуло людство. 🙏


Bright пропонує учням найкраще з обох світів: здобувати знання, покладаючись на досвід учителів-українців, і вдосконалювати навички, дотримуючись порад носіїв.



95 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page